Sebelum pergi melancong anda kena rancang terlebih dahulu agar perjalanan anda berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah. Di sini saya kongsikan beberapa Tips Persediaan Sebelum Melancong yang anda kena ambil tahu. Jom teruskan pembacaan.

  • BUAT RESEARCH
  • DOKUMEN PERJALANAN
  • SEDIAKAN DUIT SECUKUPNYA
  • TUKAR DUIT KEPADA MATA WANG ASING SEBELUM MELANCONG
  • SEDIAKAN BARANG KEPERLUAN PENTING
  • SEDIAKAN TRAVEL KIT UNTUK KEMUDAHAN ANDA

Membuat persediaan sangatlah penting agar perjalanan kita berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah di negara orang. Paling penting pastikan Expired Date Passport tidak kurang dari enam bulan, nanti tak pasal-pasal tidak lepas di airport sebab passport dah nak expired. Duit pun penting juga tau. Make sure sediakan duit secukupnya dan tukar sedia duit anda kepada mata wang negara yang anda nak pergi.

Semoga perkongsian ini dapat membantu sedikit sebanyak dalam melancarkan perjalanan percutian anda. Ba kalau nda mau pening-pening jom join Nurmultazam. Kami urus dari A-Z. Korang goyang kaki je, kami settlekan semua.

Berminat? Klik link untuk info lebih lanjut berkenaan pakej pelancongan kami http://www.umrahsabah.com/v2/tour/

Leave a Reply