Badal Haji

Badal Haji Sabah

By July 24, 2018 July 26th, 2018 No Comments

Harga

Cenderahati

BADAL HAJI sebagai hadiah amalan buat orang yang kita sayang. Mari kita mengirimkan sedikit hadiah dan bekalan buat tersayang yang telah pergi meninggalkan kita. Inilah masanya untuk kita membalas jasa mereka kepada kita selama ini. Bagi Warga Sabah yang ingin melakukan Badal Haji tidak usah risau kerana Nur Multazam Travel menyediakan Badal Haji Sabah khas untuk orang Sabah.

Badal ertinya ‘ganti’,’ pengganti’, atau yang ‘digantikan’. Oleh itu Badal Haji adalah menggantikan orang lain dalam melaksanakan ibadah haji kerana adanya halangan tertentu seperti penyakit ,usia tua (uzur) atau kematian bagi melaksanakan kesemua Rukun Islam.

Seperti yang dimaksudkan dalam Surah Al-Imran ayat 97:

Maksudnya: “Disana terdapat ayat-ayat yang jelas dan ada makam Nabi Ibrahim, dan sesiapa yang memasuki nya amanlah dia. Hanya untuk Allahlah kewajipan haji atas manusia, iaitu bagi sesiapa yang mampu melakukan perjalanan ; dan sesiapa yang kafir (engkar) sesungguhnya Allah Maha Kaya dari seluruh semesta alam.”

Badal Haji Sabah

Sila klik di sini untuk mengetahui info mengenai Prosedure Badal Haji Sabah.

Daftar sekarang !! Pendaftaran Badal Haji Sabah dibuka sehingga 31 JULAI 2018 bagi yang ingin membuat badal haji pada tahun ini. Disamping itu, bagi mereka yang ingin mendaftar Badal Haji untuk tahun 2019 pendaftaran dibuka sehingga Jun 2019.

Leave a Reply