Badal Haji

Badal Haji 2020

By January 14, 2020 February 15th, 2020 No Comments

Majlis Tahlil

Penyampaian Cenderahati & Sijil

Persembahan Qasidah

Solat Dhuha

Apa itu badal haji? Badal haji adalah kaedah yang digunakan oleh pihak tertentu untuk menggantikan seseorang individu melaksanakan ibadah haji disebabkan oleh keuzuran ataupun kematian yang menghalang mereka daripada melaksanakan ibadah tersebut. Terdapat hukum dan syarat badal haji yang perlu dipatuhi sebelum pelaksanaan badal Haji. Daripada riwayat Imam Al-Baihaqi dan Ibni ‘Asaki

“Barangsiapa yang mengerjakan ibadah haji bagi kedua ibu bapanya selepas mereka meninggal dunia, maka Allah akan melepaskan dia dari neraka dan kedua ibu bapanya akan memperoleh pahala satu haji yang sempurna tanpa dikurangkan pahala dari keduanya sedikitpun”.

Pendaftaran Badal Haji 2020 telah pun di buka. Pelbagai Cenderahati & Sijil akan diberikan sebagai tanda kenang-kenangan buat waris yang melaksanakan badal haji bersama Nur Multazam Travel.

Dalam setiap ibadah yang dilakukan pastinya Allah datangkan bersamanya hikmah, begitu juga dengan badal haji. Di antara salah satu hikmah yang dapat kita ambil dari pelaksanaan badal haji ini adalah Allah masih memberi peluang kepada anak-anak untuk berbakti kepada orang tua mereka dengan menyempurnakan ibadah haji yang tidak sempat dilaksanakan ketika masih hidup di dunia. Oleh yang demikian, terimalah tanggungjawab ini dengan berlapang dada. Oleh itu, tunaikan Badal Haji 2020 sebagai hadiah dan amal jariah kepada orang tersayang.

Badal Haji 2020

100% Jaminan Badal Haji Dilaksanakan

Sila klik di sini untuk mengetahui info mengenai Prosedure Badal Haji 2020.

Daftar sekarang !! Pendaftaran Badal Haji 2020 dibuka sehingga 31 JUN 2020 bagi yang ingin membuat badal haji pada tahun ini. Disamping itu, bagi mereka yang ingin mendaftar Badal Haji untuk tahun 2020 boleh hubungi nombor yang tertera atau pun klik button yang disediakan di bawah.

☎ 088-216 366
📱 016-223 7579
📱 013-804 7579

Leave a Reply