Pelancongan

🌷 Spring In Turki 🌷

By December 26, 2019 No Comments

Blue Mosque

Ephesus

Tulip Garden

Cappadocia

Turki adalah salah satu negara yang terkenal dengan budaya dan warisan yang penuh dengan sejarah islam. Pelbagai daya tarikan, kesenian serta kebudayaan yang ditonjolkan bukan sahaja melalui keindahan tempat, malah masyarakat tempatan di bandar ini turut mempunyai keistimewaan tersendiri. Apa yang menarik di Turki?

  • Tempat yang Bertamadun

Turki terkenal dengan budaya dan kisah para anbiya yang pernah menetap di sana. Tamadun terbesar seperti Rom dan Parsi pernah berkembang dan jatuh di bumi Turki. Tinggalan dan bangunan lama pasti membuatkan kita berfikir sejenak. Apakah yang berlaku di bumi ini? Apakah keistimewaannya sehingga menjadikan bumi ini megah lebih ribuan tahun? Persoalan ini akan terjawab jika anda ke sana.

  • Pemandangan Negara Empat Musim

Turki mempunyai empat musim iaitu musim bunga, musim luruh, musim panas dan musim sejuk. Ini adalah satu keistimewaan negara yang penuh bersejarah ini. Pemandangan dan cuaca pasti akan berbeza setiap musim. Anda ingin bersiar-siar melihat pemandangan musim bunga (April – May) cuaca panas tetapi berangin sejuk. Istanbul dipenuhi dengan bunga tulip yang berwarna warni.

  • Pusat Membeli-belah.

Turki adalah negara yang terkenal dengan pusat membeli-belah tekstil, seramik dan sebagainya. Satu tips bagi mereka yang suka membeli-belah jangan lupa tawar-menawar dengan penjual jika berkenan sesuatu barang.

  • Keselamatan

Turki selamat daripada kes ragut dan sebagainya. Namun, aktiviti “Scammer” dan “Pow” pernah berlaku kepada pelancong Malaysia. Sekirannya menaiki teksi, mesti naik teksi yang bermeter, jika tidak anda di “pow” oleh pemandu teksi adalah tinggi. Jangan risau kebanyakkan teksi di Turki mempunyai meter yang sah.

  • Melawati Tempat-tempat Terkenal

Turki terkenal dengan nama Istanbul. Apa yang menarik di Istanbul? Istanbul mempunyai banyak kawasan yang menarik. Antarannya adalah kawasan Sulan Ahmet, Cappadocia, Tulip Garden, Blue Mosque, Ephesus dan sebagainya.

  • Merasai Pengalaman Masakan Organik

Kebanyakan makanan di Turki adalah makanan yang menyihatkan dan yang paling penting, tanpa pengawet. Masyarakat Turki sukakan makanan organik dan segar, mereka tidak sukakan pewarna tiruan. Mereka sukakan rasa asli sesuatu makanan dirasai dalam masakan. Contonya: Kebab, Turkish Delight, Dondurma, Balva, Borek dan banyak lagi.

🌷Spring In Turki 🌷

PROMOSI ‼️ PROMOSI ‼️ PROMOSI ‼️

🎊TARIKH: 09 Apr – 17 Apr 2020 (9H7M)

_HARGA: RM5990 Per Pax (ADT)_

PENERBANGAN: EX Kota Kinabalu Via Brunei (RBA)

PAKEJ TERMASUK:
1. Tiket pergi-balik penerbangan Antarabangsa (BKI-BWN-NRT) via Royal Brunei Airlines
2. Tipping (Tour Guide & Pemandu)
3. Insurance Berkelompok (AXA)
4. Tiket masuk
5. Penginapan di Hotel
6. Makan & Minum (Sarapan, Makan tengah hari & Makan malam)
7. Pengangkutan
8. Pemandu pelancongan
9. Tour Leader (Nur Multazam)

PAKEJ TIDAK TERMASUK:
1. Perbelanjaan Peribadi
2. Lebihan berat bagasi

Lock booking, deposit hanya *RM500* sahaja.. & Bayaran ansuran diterima!!

Bagaimana untuk mendaftar?? Siapa yg perlu anda hubungi??

Anda boleh hubungi atau whatsapp kami di
http://www.wasap.my/+60162237579
http://www.wasap.my/+60138047579

 LIKE, SHARE & COMMENT
 LIKE, SHARE & COMMENT
 LIKE, SHARE & COMMENT
==============================

Leave a Reply